Πολύ δύσκολες ώρες πέρασε ο εκατομμυριούχος Richard Barnfather και η σύντροφός του Deborah Leadbetter όταν ληστές εισέβαλαν στην αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έπαυλή τους, τους απείλησαν με όπλο και τους έδεσαν.

Ο 48χρονος και η σύντροφός του ετοιμάζονταν να πέσουν για ύπνο όταν οι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Μεταξύ άλλων άρπαξαν κοσμήματα αξίας σχεδόν 60.000 ευρώ- το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους και πανάκριβα ρολόγια ήταν ανάμεσα σ’ αυτά που εκλάπησαν- ενώ έφυγαν ο καθένας με ένα από τα αυτοκίνητα του εκατομμυριούχου: Μία Aston Martin DBS, ένα Range Rover Vogue και μία Mercedes SLK, αξίας και τα τρία σχεδόν 360.000 ευρώ.

Ο Barnfather αφηγήθηκε πως άκουσε το σκύλο του να γαυγίζει και πήγε να δει τι συμβαίνει. «Νόμιζα πως γαύγιζε σε κάποιον ασβό έξω από το σπίτι και έπεσα πάνω σε δύο άνδρες με μάσκες, ο ένας τους κρατούσε όπλο».

Το σκυλί κράτησε έναν δράστη μακριά ενώ οι άλλοι δύο έσπρωχναν τον Barnfather στην είσοδο. Αφού τους παρέδωσε τα κλειδιά των αυτοκινήτων, τον ανέβασαν στο υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν και η σύντροφός του.

Ο 48χρονος περιέγραψε πώς οι ληστές τους χτύπησαν και τους δύο και τους έδεσαν στους καρπούς και τα πόδια. Φεύγοντας, ο ένας χτύπησε το κεφάλι της Leadbetterστον τοίχο ενώ ένας άλλος χτύπησε τον Barnfather με το όπλο του στο πρόσωπο.

Τα τρία αυτοκίνητα βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα, σε διαφορετικά σημεία σε απόσταση περίπου 15 μιλίων από το σπίτι.

Ο Barnfather προσέφερε αμοιβή 12.000 ευρώ σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες.
«Φοβηθήκαμε για τις ζωές μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να συλληφθούν», είπε ενώ η Leadbetter βρισκόταν ακόμα σε κατάσταση σοκ.